ბლოგი/სიახლეები RSS 2.0

ყველი ტენილი

ყველი ტენილი. სამცხე-ჯავახეთში გავრცელებული ყველის ეს სახეობა, გვხვდება მხოლოდ ამ რეგიონში. ითვლება საოჯახო წარმოების ყველად და ერთგვარ დელიკატესადაც კი, საუკეთესო თვისებებისა გემოს გამო. ერთნაირად გემრიელია მწიფობის ადრეულ ასაკში და რამოდენიმეთვიანი დაძველების შემდეგაც. მზადდება ძროხის რძისგან, იშვიათად - კამეჩის და თხის რძისგანაც. ასევე ჯავახეთის ქართულ და სომხურ მოსახლეობაში გავრცელებულია მწვანე ყველი - ობიანი ჩეჩილი. ასევე გვხვდება აჭარის მთიანეთშიც.


By IT Design © 2018 Good Life Tours